maanantai 22. huhtikuuta 2013

Mansikka-aika on alkanut

Täkäläisiä kotimaisia mansikoita oli jo tullut kauppaan. Viikonloppuna tuli vieraille leivottua jälkiruoaksi klassikoksi muuttunutta suklaakakkua mansikoiden ja vaniljajäätelön kanssa. Täällä muuten vaniljajäätelö on aina tosi vaniljaista ja keltaista väriltään.  

Brownies

200g tummaa suklaata
250g margariinia
(Sulata sekoittaen miedolla lämmöllä.)
3 3/4dl sokeria
4 munaa
(Vatkaa vaahdoksi.)
2 1/2 dl jauhoja
3/4dl leivontakaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
(Sekoita kuivat aineet keskenään.)

Kaada suklaa-margariiniseos muna-sokerivaahtoon, sekoita kevyesti ja lisää jauhot vähitellen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Paistan tämän kakun aina neliön muotoisessa vuoassa (kooltaan ehkä n. 22cmx22cm). 180 astetta 30-35 min. Kakku jää keskeltä hiukan taikinaiseksi - maku ja koostumus tasaantuvat, kun antaa kakun jäähtyä rauhassa.

---

I baked some brownies for the guests this weekend. Pretty good with fresh strawberries and vanilla ice cream!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti